Yufka böreği




Malzemeler

4 yufka
İç harcı için

300 g kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Islatmak için

1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Üzeri için

Sarımsak
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Kırmızı pul biber
Yufka böreği Nasıl Yapılır
İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Tuz, karabiber, kimyon ve rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız süt, yoğurt ve Ayçiçek yağı karışımını sürün. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Nane ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Böreği bir servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlı tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.


No: 4877139755645553

Yorumlar